Nu var det dags för att ta berget i besittning och släppa drevern Skott på lite rådjur.

Han fick snabbt upptag på färska spår och det dröjde inte länge innan rådjuren hoppade förbi en jaktgäst på lite drygt håll ;-)), tyvärr.

Jag var själv i närheten men såg inga drevdjur.

Jag passade av en höjd lite längre ner på berget och fick då se en massa hartramp, vilket var glädjande ;-))

Kul att haren kommit igen och visar sig på markerna igen……..

Jag smög mig sakta upp tillbaka till mitt första pass då jag lyckades ( har bara hämt en gång tidigare) smög på GAUPA. Djuret gick endast 15-20 meter framför mig och såg mig inte. Vilken spänning, samtidigt hör jag Skotts drevskall nere i en dälpa N om mig fullt upptagen av sina rådjur.

Nu är det mycket upplevelser på en gång ;-))

Gaupa smög så fint förbi mig och gick i mina spår upp mot toppen av berget för att sedan vinkla V och försvinna i skogens vinterskrud. Riktigt häftigt.

Kameran fick jag inte upp i tid men väl spåren förevigade jag iaf ;-))

Nåja inget rå blev fällt på berget så vi fortsatte till de mindre markerna på låglandet och Saga fick inte upp något i sin såt………konstigt, brukar ju alltid vara djur där. Ingen hemma denna dag.

Nu var det bara att åka hem och göra i ordning rådjuret från förra veckan….köldgrader på G så det var bara att flytta in det hängda rådjuret till matkällaren i huset. Såg riktigt fint ut och hade klarat sig bra.

Nu väntar vi med spänning på nästa helg och mer klövviltjakter.

Må så gott

// Jaktsagans