Vi jaktade av de norra markerna och Saga fick ett kanondrev på ca 45 min innan geten fick möta sin baneman.

Saga jobbade och fick fram geten ur ett tillfruset surhål och det buktade fint, fram och åter.

Min kompis lyckade skjuta djuret som kom så fint och tassade mot honom, med Saga i hasorna.

Via var ut på ett riktigt drev som varade i 1 h 45 min och det gick över stort område. Hon hade med sig get och dubbelkilling hela vägen. Hon var riktigt duktig och kämpade hårt i den skarpa snön. Via fick bara lite skav som snabbt läkte ;-))

Via hade bitvis bra kontakt och man får tacka drevdjuren att de var hyggliga med henne. Via har ju inte fått jaktat riktigt fullt ut pga valpningen, men nu är hon tränad och redo för långa drev igen ;-)). Hon var lite knackig och husse var inte helt nöjd med pipan på henne, men det blir bara bättre och bättre.

En riktigt bra jaktdag med bra hundskall i skogen. Taxarnas kompis drevern Skott hade 2 st riktigt bre drev, men precis som med Via så kom djuren aldrig i pass. Skott skallade så att träden böjde sig, men det hjälpte tyvärr inte;-))

Må så gott

// Jaktsagans