Vi samlades ett 20-tal jägare till en trad jakt på hare sedan många, många år. Kul att se ga kompisar, jaktgrannar mfl.

Vi delade in området i en fyrklöver och postade ut . Vi hade tyvärr bara 2 hundar på hare, så jag fick hämta Pepsi som igentligen bara stod i reserv som E-sök hund.

Jag gick med henne kopplad inledningsvis för att inte få upp annat än hare ;-)).

Denna lilla 13-åring tycker förutom hare även om räv och rådjur.

Vi hade otur och reste hare efter att vi passerat 50 m från deras lega. Hararna sprang bort för oss i full fart, så det var bara att ta av sig hatten. De gick åt fel håll mot vad vi hade planerat.

En passkytt i vårat område fick skjuta en hare som kom stött från annat håll, vilket var bra gjort.

När området var klart så gick vi tillbaka för att försöka på de 2 tidigare hararna som sprang in i området söder om oss.

Vi spårade hararna till ett staket där de gått under och passerat bort, tyvärr.

Vi stod och väntade på lite radiotrafik där harar restes och sprang kors och tvärs det öppna fältet söder om oss. Jag passade på att äta en julskinkesmörgås och en kopp kaffe från min midjeväska, då det hördes på radion att det var hare på väg upp till mig och en passkytt.

Trevligt tänkte jag och fortsatte att mumsa på mackan. Passkytten smäller på ett skott och haren är träffad i frambenet som går av.

Här var det att agera tänkte jag och byter macka/kaffe mot vapen och lägger iväg ett skott på drygt håll mot den skadade hare, i hopp om att få stopp på den. Icke den springer vidare mot ett staket och vinklar mot mig. Skall precis skjuta igen då en bil dyker upp på vägen bakom och jag får avstå skott. Jag fattar snabbt beslut om att sända Pepsi på haren som är endast 50 m bort för att 1.få tag på haren 2. få driv på haren mot nästa skytt.

Nu kastar haren och far bort efter staketet med Pepsi vilt ylande efter sig i en lustiger dans. Det blev alternativ 2 tydligen…;-))

Jag orienterade passkyttarna längst staketet att det var en skadad hare med hund i antågande och haren lag sig hos passkytten vid nästa grind 2 km bort. Han kopplade Pepsi som hade gjort ett bra jobb (13 år) och driva haren till skytten.

Jakten avslutades i områdena och vi kunde nöjda konstatera att vi hade uppe ca 10 harar på benen och sköt 6 st. ;-))

Hela gänget glad jägare samlades i en byggnad där det bjöds på ägg/sill macka till förrätt, ärtsoppa o lättöl till huvudrätt. Kaffe och en god kaka slank ner efteråt i glada jaktkamraters lag.

Jag det gick ju inte som man hade planerat, men än kan hon Pepsi……

Må så gott

// Jaktsagans