Vi samlades i mörkret på de statsnära markerna och skulle fösa av kullen i mitten av såten. Snön var vass och krispig så det blev ingen hund med i drevet denna gång.

Vi fick snart koll på 2 st rå och en hare som rymde iväg genom terrängen.

En av passkyttarna fick snabbt på 2 st skott och det låg en killing och en get i pass.

Starx efteråt dök en killing till upp, men tyvärr träffad endast av randhagel.

Passskytt nummer 2 fick en bock killing på sig och gjorde inget misstag. 3 djur i backen. Vi hade ytterligare djur på fötter i såten, men de lyckades smita ut. En rolig episod var att en passkytt sent om sider såg ett stort rå komma och lägga sig på öppna ytan framför honom i ca 5 minuter innan den blev stött och gick i från honom tyvärr.

Väl framme vid djuren så märktes skottplats ut och Pepsi hämtades för E-sök.

Vi postade om och gick på på den enda fläck vi kunde hitta. Området såg ut som en tesil (fullt med rådjurs tramp i virrvarr) och jag visste att det skulle bli svårt. Vi tog om 3 gånger och brottades igenom terrängen jag och säkringsskytten. Inga djur kom ut på passlinan heller, tyvärr. Vi sökte av toppen av kullen i vind samt spårade av ytterområdet, men inget. Så kan det gå ibland. Pepsi brukar inte gå bet men i detta området, vasssnö, bökig terräng så gick det inte att reda ut.

Vädret var mycket mulet och snön hängde i luften varför bilden blev så grynig.

Vi jakta igenom ett fält norrut i ny såt och hade 4 st rå uppe mot mig på pass. Stöthunden gjorde ett bra jobb och hittade färska älgspår men den hade passerat mellan passkyttarna redan.

Fick jobba rejält med att få bilen över fältet…..kompisen lyckades ju!! Kom på det senare att han hade fyrhjulsdrift och jag en ga volvo kombi, men jag kom fram. Men bara precis ;-))

Senare i en annan såt lyckades det fällas en pintjur. En lyckad jakt och Diana var med oss och i huvudsak gick det bra. Trevligt och spännande.

Må så gott

// Jaktsagans