Idag avslutade vi dagens jakt på det mindre av våra södra områden.

Jagade igenom området med 6 st passkyttar. Gick med 2 st stöthundar(Då det lämpar sig bättre än drivande hundar) De gjorde ett kanonbra jobb och fick fram 4 st rå. 2 st passerade skytten vid tornet i väster och 2 st gick ner mot mig väster om tornet vid staketet. Jag sköt 2 skott mot killingen som gick i backen och låg i 30 sek för att sedan resa sig och springa söderut över fältet. Vänta en timme och eftersök med Pepsi+jag+en skytt.

Skottet gick kl 13.24. Avfångade killingen med kniv 15.43.

Vi spårade in på grannens område(ok av honom) och tillbaka till vårat område samt ett antal omplaceringar av postare. Vi hade kontakt och lägen vid minst 3 tillfällen, men killingen lyckades smita för oss. Postade runt om i alla vädersträck och Pepsi och jag spårade över stock och sten, stannade väntade in omgrupperingar och spårade. Angav riktning och antal meter samt förändringar. Spåret avslutades med att det kom lite blod de sista 500 m i spåret och som slutade mitt på åkern(nästan vid västra områdesgränsen) där passkytten smög upp och avslutade det värdigt med kniven.

En stor eloge till er alla som hjälpte till och INTE GAV UPP. Enormt ansvarskännande och bra jaktetik. Man funderar till och bannar sig själv för usla skott, men sådant händer tyvärr i bland. Då är det skönt att ha en så fantastisk hund som vänder allt och ser till att vi kan spåra, hitta och avfånga den skadade killingen.

12 år och nyopererad och som lyckas med detta kraftprov. Det är helt fantastiskt spårarbete och nogrannhet.

Man blir nästan rörd hur duktig Pepsi är och att hon löste ut detta. Det var nära att vi miste henne för 2 månader sedan och nu är hon säkerheten själv och gör en superprestation.

Tack Pepsi för att du finns. Vi vet att du kunde innan operationen. Detta slår det mesta jag har varit med om. Tack återigen för mycket gott samarbete och teamanda som gjorde at vi löste ut detta till något bra.

Tidigare under dagen fälldes ytterligare 3 rådjur i andra områden. Jakten har börjat bra, men älgjakten…..går det trögt med. Vi skall ta nya tag nu i helgen. Skitjakt på er alla.

Må så gott (speciellt Pepsi som kommer att drömma sött i natt)

// Jaktsagans