Under årets premiär jakt efter bocken inträffade en lustig situation.

Smög ut vid 04.00 på morgonen och hade kommit en timme in i markerna, när jag stannade vid en stor ek. Viltstigen som jag hade följt ledde ut till en igenvuxen skogsbilväg. Jag stod och spanade med bössan efter sidan, då jag såg en räv komma trippande i rask fart. Jag hann inte rör mig innan en ungräv vek av in på viltstigen mot mig. Jag frös på platsen och förbannade mig själv att jag inte varit snabbare med att få ner bössan från axeln, skit……

Till min förvåning så fortsatte räven och passerade precis framför mina fötter utan att reagera. Fortsatte förbi den stora eken innan räven stannade.

Ungräven började ana onåd och släppte sitt byte som jag nu såg var en tamhöna utan huvud! Den lilla rackaren, “nu blev du tagen med skägget i brevlådan”. Jag blev lite ställd av att det var en höna. Räven kikade fram och lekte tittut ett par gånger innan mina “in spår” nosades av. Räven vände sedan tillbaka till sitt byte och glad i hågen traskandes i väg. Under tiden har jag lyckats få upp bössa så pass att jag kunde släppa iväg SAKO kulan på ca 5-6 meters håll. Jag kollade med bonden lite senare på dagen och han visste var “mickel” varit och rövat och plundrat. En annorlunda och överaskande start på bockpremiären, verkligen.

Resten av passet sågs rådjur men av fel kön och på långa håll.

Må så gott

// Jaktsagans